onsdag 24 augusti 2011

Ibland är det NATO, ibland är det delstaterna som bombar och dödar (med samma flygplan och piloter), ibland är det FN-mandat, ibland är FN-mandatet ett papper i röven, ibland är det brott mot mänskliga fri- och rättigheter, ibland är det brott mot internationell lag.

Alltid är det olja och andra råvaror. Alltid är det droger och vapen. Alltid är det prostitution och smuggling. Alltid är det våld och övergrepp. Alltid är det krig och kris. Alltid är det elände. Alltid är det pengar. Över lik.

Hela etablissemanget borde ställas inför Internationella brottmålsdomstolen för folkmord, brott mot mänskligheten och krigsförbrytelser. Och avrustas. Inga fler krig på jorden.

Vi besiktigar fordonen regelbundet sen 1965 för att öka säkerheten på vägarna. Med framgång. Det har visat sej att idag är förarna av fordonen den största faran i trafiken.

Så varför inte en allmän regelbunden besiktning/undersökning av alla mänskor, i offentlig regi till en låg avgift. Det bör gälla hela kroppen inklusive tänderna.

Undersökningen bör ske årligen upp till och med tonåren. Därefter vartannat år där födda udda år deltar i en hälsoundersökning udda år och födda jämna år deltar i en hälsoundersökning jämna år. Undersökningsperioden är födelsemånaden plus minus en månad. Om tiden inte passar bör undersökningen ske efter undersökningsperioden till en högre avgift.

Vinsten är att vi får kunskapen om ett allmänt hälsotillstånd som underlag för utvecklingen av vården och verksamheterna runt omkring. Man kan då också eventuellt relatera vissa åkommor till arv och miljö. Arvsfråga bör ske med stor respekt. Miljöfrågan bör lösas med en gång. Som föroreningar i vatten, luft, mark och mat samt i boende- och arbetsmiljö, …. En annan fördel är att försöka stävja missbruk och pröva lämpligheten som innehavare av förarbevis. Körkort är ingen rättighet utan en möjlighet. Hälsokontrollen bör vara en rättighet i stort men obligatorisk för innehavare av alla former av förarbevis.

Detta är ett mycket humant och ekonomiskt sätt att använde våra skattemedel.


torsdag 11 augusti 2011

Lättjan och spekulationen legaliserad

Den svenska aktiebolagslagen infördes 1848.10.06 (efter engelsk bolagsform och fransk rätt samt 1895.06.28 påverkad av tysk rätt) som ersatte den gamla bergsmanslagen. Aktieägarna är enbart ansvariga för sitt aktiekapital och inte för bolagets skulder. Så aktieägarna åtnjuter full frihet från personligt ansvar, hänsyn, omdöme och solidaritet. Som den värsta bandit.

Med den nya lagen började spekulation, plundring, förskingring, försnillning och stöld av produktionsresultaten. Vilket ur samhällets ögon ses som destruktivt och kriminellt. Andra och tills sist samhället (skattebetalarna) får ta hand om skulderna.

Med införandet av aktiebolagslagen 1848 privatiseras vinsten och församhälleligas förlusten.

Vi har haft en kronisk skuldkris sen dess.