tisdag 31 juli 2012


onsdag 4 juli 2012


Dagens kåsös i den lokala nazistanstrukna monopolmögblaskan citerar en annan idiot från ett vikarieföretag som” säger att vi lever i en tid som betecknas som Human age. Det är när kompetens är viktigare än kapital.” 
Liberalerna sprider sina trender därför att dom inget begriper. Kvaliteten på arbetskraften ingår i det variabla kapitalet. Idioter! 
Den del av kapitalet som förbrukas för att köpa arbetskraft, det variabla kapitalet, växer under produktionsprocessen. Därför att arbetaren inte bara reproducerar sina arbetskraft utan också skapar ett mervärde. Som kapitalägaren tillägnar sej gratis. Detta är grunden.

tisdag 3 juli 2012


Citerar en idiot i Almedalen
”… och Anders Bergh som är forskare i nationalekonomi i Lund, resonemanget.
”Ekonomi är ytterst läran om bytet”, säger Anders Bergh och det är en definition som tar ner begreppet på basnivå. Jag har något som du vill ha, så vi byter. Och Anders Bergh talar om att mänskans nyfikenhet och strävan efter att förbättra, efter lycka, leder till tillväxt.”
Ja, herre du jävlar. Så skriver en av kåsöserna på ledarsidan i den lokala nazistanstrukna monopolmögblaskan. 
Det är lätt att imponeras när man ingenting begriper. Helst när den som talar och berättar inte heller tycks begripa någonting. Svamlet saknar vetenskaplig grund. 
Ekonomi betyder hushållning, att man hushållar, att det finns balans mellan efterfrågan och behov, efter tidsperspektiv (årstider, säsonger, …), att det inte finns för lite eller för mycket. Ingen brist och inget överskott. Ingen svält och ingen hamstring. 
En ekonomi kan bestå ev en person, av personer (familj, sällskap, …), kommun, stat, förening, verksamhet, organisation, företag, …. 
Man täcker efterfrågan och behoven med eget arbete eller varubyte. (Köp av arbetskraft är varubyte.) 
En vara har både ett bytesvärde, vad man kan tänka dej att betala för varan, och ett bruksvärde, vad man har tänkt sej att bruka varan till.

När man samkör ekonomier är det politik (som också betyder hushållning).
Om sen ekonomin och politiken följer kriterierna för demokrati; att var och en som är berörd av en fråga har både rättighet som skyldighet att delta i beslut som verkställande av beslut. Då kan vi få ett gott samhälle. I motsats till dagens dårskap. 
Den relativa överkonsumtionen och spekulationen som liberalismen sysslar med är kränkande och destruktiv, idiotisk och vanartig. Ohållbart, misshushållning.
Att stjäla och plundra, döda och mörda, förtrycka och missbruka är kriminellt. 
Ett ojämlikt och orättvist system med privilegier, avdrag, bidrag, subventioner, hägn, … hit och dit är inte hållbart. Som kapitalismen med alla dess grenar; EU/EMU, NATO, IMF, VB, WTO, fascism, rasism, nazism, korporatism, borgarmedia, …. 
Vad är tillväxt för något? Obehindrad förmögenhetsökning för att fåtal? 
Det finns inte ett ständigt behov av en ökad global produktion, av global tillväxt. Det finns ingen i längden hållbar tillväxt. Resurserna är begränsade. Det finns ett behov av en global rättvisa och fördelning. Av global ekonomi. 
Med drömmen om ständig tillväxt finns förhoppningen om ständigt ökande mervärde, utöver det nödvändiga mervärdet, för egen vinnings skull. Girighet. Vilket är en dödssynd.