tisdag 26 februari 2013


onsdag 13 februari 2013


Reflektion över utrikesdeklarationen 2013.02.13
Den nordiska historien, full av inbördeskrig (familjefejder inom kungahusen) under tidens gång, har sen drygt ett par decennier ändrat karaktär till statskupper och interventionskrig under NATO-flagg och jänkebefäl (som i Afghanistan och Libyen) i kapitalismens tjänst jorden runt, på FNs, utvecklingens, miljöns och dom mänskliga fri- och rättigheters bekostnad. 
Herr excellensen anknyter till gammal nostalgi (Hansan, Tyska orden och den Svenska storhetstiden) i sina drömmer om en ny blomstringstid för kapitalismen. 
Sverige har avgett (militära) solidaritetsförklaringar till dom nordiska staterna och baltstaterna och till EU/EMU-projektet samt ingått partnerskap (icke officiell medlem) med NATO. Här rustas med förhoppning om en stark och enad kapitalistisk framtid. 
Regeringen hyllar fortfarande det idiotiska och byråkratiska EU/EMU-projektet. En gren på den kapitalistiska dårskapen. Med lagstadgad högerpolitik
Regeringen ser kapitalismens alla kriser och krig som framgångar. Och snackar om universella värden, frihet, demokrati och att världen krymper. Ja, herre du jävlar.
EU/EMU-projektet ska ha en gemensam spioneri- och angiveriverksamhet samt lögn- och propagandaverksamhet. 
EU/EMU-anhängarna kallar projektet för demokrati (!?), ”en kvalitetsunion med kvalitetsmedlemmar” (?!), som strävar efter att fler europeiska stater integreras. 
EU/EMU-anhängarna strävar efter gemensamma lagar, regler, institutioner, värden, intressen, pengar, hjältar, gudar, … och våldsmonopol. 
EU/EMU-projektet är en euforisk megalomani, som kostar invånarna bakom murarna en ofantlig massa pengar till ingen nytta eller glädje. 
EU/EMU-anhängarnas offentliga bild står i rak motsättning till verkligheten.
Regeringen ska särskilt satsa på att koppla samman kultur och täringsliv. Ja, herre du jävlar. Bevare oss väl för en sådan regering. 
Herr excellensen ska stärka sina mässande monologer med ökad närvaro på nätet - ”digital diplomati” - för att kunna sprida sitt jävla dravel. 

Stjärnfall
EU/EMU-projektet är lika lite Europa som Amerikas förenta stater är Amerika 

lördag 9 februari 2013


Vilken ledarskribent vet något om demokrati och öppet samhälle
Vem älskar en journalist 
Vilken ledarskribent skriver för att bilda opinion och lyfta viktiga frågor i samhällsdebatten, kritisera och rosa, belysa orättvisor, hålla igång ett demokratiskt samtal, visa på orsak och samband, ge läsarna ännu en sida av det som sker i framförallt det politiska livet. 
Vilken ledarskribent förstår att andra inte alltid tycker det samma och har respekt för det. 
Vilken ledarskribent värnar demokrati och ett öppet samhälle. 
Vilken ledarskribent värnar inte kårandan inom journalister, författare och programledare. 
Vilken ledarskribent ser inte motståndarna som sexistiska, vulgära, hatiska, fulla av hot och sakna argument framförda i en saklig ton. 
Vilken ledarskribent respekterar att få kritik för sina åsikter och accepterar inte något annat än sakliga motargument framförda i en hyfsad ton.  
Vilken ledarskribent? Kom med ett namn! 
Det finns ingen ledarskribent inom borgarmedia som är fri att skriva så 

onsdag 6 februari 2013


lördag 2 februari 2013


Riksdagspartierna har under sossen Göran Perssons ledning lånat 258 miljarder:- ur AP-fonderna (45miljarder:- 1999, 45miljarder;. 2000, 155miljarder:- 2001, …) för att via Riksgälden läggas i statskassan som ett slut på ATP-systemet och en början på EMU-anslutningen. Som tur vad blev resultatet av EMU-omröstningen 2003 positivt. 
Staten, facken och arbetskraftsköparna tömmer pensionsfonderna när dom tycker att det finns för mycket pengar där. Fonderna och kassorna är väldigt populära bland dom som inte har behörighet. 
Pengarna i fonderna är en del av lönesumman. Den är förhandlad fram. Där gäller avtal. 
Det som bedrivs är en ren förbannad stöld och plundring av arbetarns pengar, pengar för arbetarnas framtida behov.

fredag 1 februari 2013


Betaltjänstdirektivet utfärdades 2007 för att samordna betaltjänster inom EES-området 
Betaltjänstlagen som gäller från 2011.08.01 har hamnat hos privata intressen där payex, wywallet (där man tvingas godkänna att personuppgifter samt inköpshistorik lämnas ut till wywallets samarbetspartner i marknadsföringssyfte, vilken är en ren jävla skandal och övergrepp) och liknande kan tvinga folk att registrera sej med en ”kundprofil” (namn, adress, personnummer, telefonnummer, e-post och lösenord) för att överhuvudtaget kunna röra sej i samhället. Syftar påstås vara att förhindra penningtvätt och finansiering av terrorism. Vilket är rent jävla mögsnack då syftet är privat och statlig kontroll, korporatism (som har ökat betydligt under den rådande högervågen) - spioneri-, angiveri- och spaningsregister samt kommersialism - för samhällsbevarandet. 
Terrorismen bara ökar, främst statsterrorismen (och där råder ingen betaltjänstlag) som infiltrerar, producerar, fabricerar och provocerar