fredag 31 december 2010

Replik på
Krigsherrens debattinlägg i DN 2010.12.31 ”Europa får inte bli ett museum över flydda tider”

Krigsherren kalla det nyliberala EU-projektet för "Europa". Det ger IG i geografi, samhällskunskap, statskunskap, ekonomi och politik.
Krigsherren anser att framtidens möjligheter beror på oss själv. Krigsherren är verkligen paranoid.
Krigsherren är inte nöjd med det senaste EU-fördraget. Men det stärkte överstaten.
Krigsherren tror att spekulationskrisen (främst i jänkeland) hösten 2008 kom som ännu en chock för kapitalisterna. Märkligt.
Den ökande byråkratin tror krigsherren frestar tålamodet hos "Europas medborgarna". Vilket snack.
Det ohållbara EMU-projektets förfall och spekulationen vågar krigsherren inte beskriva med sina rätta namn.
För två decennier sen var "Europa" världens farligaste problem. Vad menar krigsherren?
Krigsherren framhärdar att ökande klasskillnader är viktigt för EU-projektets överlevnad. Annars blir "Europa" ett museum över den tid som flytt. Vad menar krigsförbrytaren?
Krigsherren anser utvidgningen av EU-projektet och våra bidrag till andra delstater inte som ett skämt och inget vi ska skämmas för.
Krigsherren ser bara religiösa motsättningar. Inte klassmotsättningar.
Krigsherren försöker hävda sina värderingar, samarbete, frihet och rättsstatens kärna i det stora europeiska fredsprojektet. Man blir lyrisk. Strävar verkligen kapitalisternas skarprättare efter ett öppet och demokratiskt samhälle? Vem tror på det?
Sen växer hornen på krigshetsaren. För efter "den globala krisen" träder nya krafter, mönster, institutioner och klimatutmaningar fram. Nu luktar det blod. "Europa" måste göra sej redo. "Europa" måste bli starkare. Baltstaterna ska koloniseras. Polen tämjas.
Krigsherren är nervös för den ökande dataströmmen och den låga säkerheten på nätet. Kontrollen över folket är viktigt. Både ideologiskt och kommersiellt. Inrikes- och utrikesspionaget samt angiveriet måste ökas. Vilken visionär! Man blir mörkrädd. Dags att skicka krigsherren till Haag.