fredag 29 mars 2013


Ska det vara mänskovärdet eller marknadsvärdet som råder och styr över välfärden 
Idén med välfärden är - Av var och en efter förmåga till var och en efter behov 
Solidaritet eller kannibalism - humanism eller parasitism
Ska vi se oss som lika värda eller som varandras handelsvaror - kunder på en marknad
Sjukvården som sen 1970 har organiserats i offentlig regi (med 7:-/7:- -reformen) slogs drygt ett decennium senare sönder av liberalerna för egen vinnings skull. Då gick det från allmängiltigt, ordning, reda, efter behov och en markant utveckling av vården till pengar, förtur och privilegier. 
Vården kan inte effektiviseras, patienterna kan inte bli fortare friska än vad dom kan bli. Man kan inte producera vård. 
Man kan bara få valfrihet i det offentliga, inte i det privata där det är pengarna som ställer och styr. Med privatiseringen koncentreras allt till städerna. 
Utbudet får i demokratisk ordning bestämmas efter behov, inte i styrelserummen efter maximal profit. Med privatiseringen av det offentliga försämrades allt.
Det privata privilegiet att driva apotek upphävdes 1970 med bildandet av Apoteket AB. Då blev det ordning och reda och en markant utveckling av apoteksverksamheten. 2009.07.01 avreglerades, bolagiserades och splittrades apoteket i statlig och privat regi. Det blev mycket dyrare och sämre. Kaos och anarki. Det är dags att åter reglera apoteken i offentliga regi och driva verksamheten till självkostnadspris.
Profiten i privat drift av offentlig verksamhet ligger på ~6,5% och det betalas med färre anställda, lägre kvalitet, bristande ansvar, hänsyn och omdöme. Profiten i företag i snitt ligger på ~15%.
Liberalerna drar in pengar från den offentliga vården för att det ska uppstå en marknad för den privata vården. Köerna ska få privata lösningar. Folkhälsan ska upplösas och vården ska prioriteras efter pengarna. Det är inte mänskovärdet utan penningvärdet som ska vårdas väl. Det är ett systemskifte från alla till få, från kollektiv till individualism, från klarhet till dumhet, från humansim till liberalism. Hur kan det bli så? 
Man kan inte göra sin lycka på andras olycka  
Kapitalisterna har med hjälp av rövarpriser (av våra skattepengar), sen 1980-talet, vid offentliga upphandlingar och en massa former av avdrag, bidrag, subventioner, stöd, … samlat på sej en otrolig mängd pengar som dom nu kan använda vid privatiseringen av det offentliga till underpris. Kapitalisterna köper tomter som byggrätter för halva priset, skickar in bluffakturor, köper möblerna och får resten av fastigheten på köpet, … ja, det finns många knep bland liberalerna för att privatisera det offentliga. Plundringen, utsugningen och förskingringen av samhället vet inga gränser. Kapitalismen är inte självbärande, den förutsätter obalans 
Ansökan till EG-projektet 1991.07.01, splittring av vården i statlig, landstings, kommunal och privat regi raserade, ineffektiviserade och avbröt primärvårdsutvecklingen. 
Kapitalisternas behov blev nu lagstadgat på bekostnad av folkets behov
Nu styr liberala euforier när samhället rasar. Offentlig verksamhet ska styras som privat verksamhet (1991) 
(husläkarlagen 1992 med målet av total privatisering av primärvården avskaffades 1994)
Korporatismen blev legio 
Löntagarfonderna som privatiserades och pensionspengar som stjäls används till privatiseringen av vården. En del av lönesumman används mot våra intressen och behov  
Liberalismen kan dra åt helvete! Psykopaternas och sociopaternas parti 
Liberalismen är både en symtom och en sjukdom, ett avvikande beteende från det normala. 
Liberalisterna vill styra våra liv för maximal profit på allt och allas bekostnad. Detta är ju rena vansinnet. 
Töm riksdagen på idioterna! Då blir salen ett eko från det förgångna, som ett varnande exempel för framtiden.
Lösningen för att komma ifrån eländet är att församhälleliga allt, man kan inte kompromissa med jävulen! 
Man kan inte äga jorden. Det första ägaren är en tjuv, den andre en hälare.
Liberalismen är en irrlära

onsdag 20 mars 2013


söndag 17 mars 2013


lördag 16 mars 2013


ta parti för 

demokratiska partiet 

som inte har några medlemmar utan aktiva sympatisörer som för alltid värnar dom allmänt vedertagna demokratiska kriterierna att:

den som är berörd av en fråga 
både har rättighet som skyldighet 
att delta i beslut 
som verkställande av beslut

den rådande odemokratiska osympatiska dårskapen med indirekta, inskränkta och representativa periodiska val är kränkande - det är bara idioter som röstar
den rådande ordningen styrs av privata intressegruppers - kapitalister - teknokrater
frågan är om jorden och mänskligheten ska få genomleva sin evolutionära process under värdiga former eller utplånas i förtid av privata intressegrupper

tisdag 12 mars 2013


Moderata samlingspartiet vill försämra bostadsmarknaden ännu mer
Nu ska byggherrarna och hyresockrarna värnas och parasitismen få svälla 
Under kapitalismen kan man inte räkna med någon välfungerande bostadsmarknad då det uteslutande är frågan om profit. Det gäller att få ut maximal hyra med hjälp av jämviktsbostadslöshet. (Precis som det gäller att kunna betala lägsta lön med hjälp av jämviktsarbetslöshet.) 
Den privata bostadsmarknaden bromsar samhällsutvecklingen då det råder konstant bostadsbrist. Vilket hindra folk från att byta arbetsplast och bostadsort, att studera på annan ort än hemorten. Den ene kapitalisten stjälper den andra i alla sin kortsiktiga girighet. Kapitalismen är den mest splittrade, splittrande och motsägelsefulla samhällsformen. Den enes bröd den andres död, hela tiden. 
Den allmänt vedertagna rätten till bostad gäller inte under kapitalismen. 
Mer kaos och anarki löser inte problemet med kaos och anarki.
Att påskynda plan- och byggprocessen med inskränkta och kortare tidsgränser för överklagan minskar möjligheterna till insyn och påverkan för berörda av besluten. Kortare process inskränker demokratin för plutokratin. Att avskaffa prövningsinstansen länsstyrelsen för att skicka ärenden direkt till mark- och miljödomstolen är också ett sätt att försvåra överklaganden. Med andra ord mer juridik och mindre politik. Och ingen information eller demokrati. 
Moderata samlingspartiet vill minska regleringen och ha sänkt standard på byggandet, främst för studenter, för att förbilliga byggandet. Varför då? Varför ska studenter bo i ett nybyggt ruckel till rövarpris. 
Antalet parkeringsplatser ska minska för att minska byggkostnaderna. Mer likformade normer och krav för kommunerna för att minska möjligheter till påverkan på utförandet. Det blir samma lådor över hela landet utan minsta hänsyn till lokal anpassning, kultur, tradition och historia.
Moderata samlingspartiet vill sänkta skatterna ännu mer för byggandet och boendet, vilket tillfaller byggherrarna och hyresockrarna. Göra det mer lönsamt att bygga och hyra ut med bland annat förlängd presumtionshyra (initial hyra, högre än bruksvärdet) från tio till femton år. Moderata samlingspartiet vill inskränka bostadsrättsföreningarnas möjligheter att förhindra andrahandsuthyrning. 
På grund av ständigt sänkta pensioner, oförändrade barnbidrag och sänkta löner så vill moderata samlingspartiet kompensera detta för dom allra sämst ställda med bidrag. Moderata samlingspartiet driver fler och fler ner i bidragsträsket. I utslagning, fattigdom och svält. Bidragslinjen. 
Kapitalismen ständiga ekonomiska kriser och strukturella problem ställer bara till ännu fler problem, både för kapitalisterna och alla andra. Den enda lösningen är att förändra samhällssystemet från kapitalism till socialism. Detta är inget nytt. 

lördag 9 mars 2013


Med upplösningen av kontantsamhället, där mynt och sedlar dras in, följer en enorm, språngartad utveckling av kontrollsamhället. Kapitalisterna med dess stat (korporatism och fascism) får kontroll över varenda transaktion, var, när och för hur mycket en person köper en vara (som kapitalisterna sen missbrukar i form av riktad reklam), var, när och för hur mycket en person skänker något till någon annan (som staten sen missbrukar i form av åsiktsregistrering), till sina anhöriga, till organisationer, till …, var, när och vart en person resor. Och med en telefon ständigt i lomman förstärks övervakningen ännu mer. Plutokratin blir total. Ett kontantlöst samhälle är livsfarligt i dagens fiktiva demokrati. Borgarmedia och andra anhängare ser det bara som praktiska problem. Som omställnings- och anpassningsproblem. 
Fördelarna påstås vara att förhindra göra svarta pengar vita, att kunna hålla motstånd mot kriminella och terrorister, enligt anhängarna. Den bästa lösningen är att anhängarna ser sej själv i spegelen om dom letar efter kriminella och terrorister. 

fredag 8 mars 2013



Öppet hus i hönsagården
15:51-rörelsen (35 kvinnoorganisationer med statsbidrag) bildades 2012, för 2013 heter den 15:52-rörelsen, med krav på lön för hela arbetsdagen. 
Om arbetsdagen sträcker sej mellan 08 - 17 så ser sej kvinnorna bara behöva arbeta till 15:52 för att få samma timlön som männen. 
Kvinnorna ser sej arbeta gratis under en timme och åtta minuter per dag (om dom ska ha samma timlön som männen) då deras lön i snitt är ~14.1% lägre än männens. 

Arbetsdagen består av två delar, nödvändig arbetstid och merarbetstid.
Nödvändig arbetstid står för reproduktion av arbetskraften - det gäller allt från tiden vid födelsen till livets slut.
Merarbetstid är den tid som ger profit till ägarna av produktionsmedlen.
Att arbetsdagen är uppdelad i åtta timmar med timlön eller som månadslön är en fiktion. Det är den nödvändiga arbetstiden som är uppdelad. Det är den delen av arbetsdagen som ägarna av arbetskraften får betalt för. 
Den andra delen av arbetsdagen arbetar ägarna till arbetskraften gratis, merarbetstiden, annars så finns det ingen mening för ägarna till produktionsmedlen att driva verksamheten om det inte ger profit. 
Om ägarna till produktionsmedlen vill investera delar av profiten i produktionen eller förbruka profiten för egen del stå ägarna till produktionsmedlen fritt. 
Om produktionen sker i strikt offentlig regi så sker det till självkostnadspris. Där finns ingen merarbetstid eller profit. Där tas medlen för investering i produktionen ut via skattesedelen. 

Det finns i stort två käller till profit - råvaror och arbetskraft. Hur kapitalisterna tillgodoser sej dom ser vi dagligen och stundligen. Med kriser, krig, massmord, lögner, propaganda, förtryck, övergrepp, diskriminering, lagbrott, avtalsbrott, regelbrott, utslagning, stress, …, allt som betalar sej. 
Kapitalisterna är den del av mänskligheten som äger det omänskliga beteendet. Som känner njutning av att pina och plåga andra. 

Första steget i lösningen av orättvisorna och ojämlikheterna är sex timmars normalarbetsdag.