tisdag 3 maj 2011

Det hänger ett kort på en spik på väggen.

Negativet är kopierat på ett Agfa Portriga-Rapid fotopapper med storleken 90 x 119 mm. Passepartout mäter 71 x 107 mm i innermått och 128 x 189 mm i yttermått. Passepartout har tre smala gråa linjer och en grov grå linje närmast kortet. Både kortet och passepartout är klistrat i nederdelen på ett bakstycke av kartong med pressat mönster som mäter 135 x 194 mm. Nere till höger under bilden på passepartout står det skrivet Hagman med blyerts. Troligen en fotograf i Landskrona.

Bilden bör var tagen i mars 1951. I samband med att hela familjen skulle fotograferas.

På bilden sitter en ~11 månader gammal påg på en halvgrå dyna. Bakom till vänster finns en ljus vägg och till höger hänger ett ljust skynke. Belysningen kommer uppeifrån höger sida i bilden.

Pågen vilar högerhanden mot den ljusa knästrumpan på sitt högra underben som ligger mot dynan och som är något tillbakadraget. Fingrarna är splittrade så att pekfinger och tumme villa mot vaden och långfinger, ringfinger och lillfinger vilar mot skenbenet. Knäet är lite vredet utåt i sidled. Vänsterhanden har han sidan om sej vid höften med fingrarna bakåt och ovansidan mot dynan. Det sitter också en ljus knästrumpa på det högra underben, som sträcker sej mer rakt fram. Vaden vilar mot dynans kant så halva underbenet hänger utanför. Bägge strumporna är väl uppdragna. Det sitter ljusa snörade läderskor med lädersula på fötterna.

Pågen är kraftigt byggd. Han har en ljus tröja med ärmar till armbågarna och en krage med runda flikar. Dom något mörkare kortbyxorna är stickade med en lapp framför bröstet med stickade remmar som verkar häktade där bak.

Han är en ljushårig välkammad lintott med en bena till vänster på skallen samt något långhårig.

Han ler. Undras hur lång tid det tog att få honom att grina. Det syns att det är ett lite ansträngt leende. För det är inget stort flabb. Det syns två tänder i underkäken och två i överkäken. Blicken är väldigt koncentrerad på något. Han är inte imponerad.

Han verkar var en lugn, självständig och viljestark person. En intelligent, begåvad och trevlig påg. Som hatar trams och dumheter.

Kortet är i svart och vitt.

Inga kommentarer: