tisdag 12 mars 2013


Moderata samlingspartiet vill försämra bostadsmarknaden ännu mer
Nu ska byggherrarna och hyresockrarna värnas och parasitismen få svälla 
Under kapitalismen kan man inte räkna med någon välfungerande bostadsmarknad då det uteslutande är frågan om profit. Det gäller att få ut maximal hyra med hjälp av jämviktsbostadslöshet. (Precis som det gäller att kunna betala lägsta lön med hjälp av jämviktsarbetslöshet.) 
Den privata bostadsmarknaden bromsar samhällsutvecklingen då det råder konstant bostadsbrist. Vilket hindra folk från att byta arbetsplast och bostadsort, att studera på annan ort än hemorten. Den ene kapitalisten stjälper den andra i alla sin kortsiktiga girighet. Kapitalismen är den mest splittrade, splittrande och motsägelsefulla samhällsformen. Den enes bröd den andres död, hela tiden. 
Den allmänt vedertagna rätten till bostad gäller inte under kapitalismen. 
Mer kaos och anarki löser inte problemet med kaos och anarki.
Att påskynda plan- och byggprocessen med inskränkta och kortare tidsgränser för överklagan minskar möjligheterna till insyn och påverkan för berörda av besluten. Kortare process inskränker demokratin för plutokratin. Att avskaffa prövningsinstansen länsstyrelsen för att skicka ärenden direkt till mark- och miljödomstolen är också ett sätt att försvåra överklaganden. Med andra ord mer juridik och mindre politik. Och ingen information eller demokrati. 
Moderata samlingspartiet vill minska regleringen och ha sänkt standard på byggandet, främst för studenter, för att förbilliga byggandet. Varför då? Varför ska studenter bo i ett nybyggt ruckel till rövarpris. 
Antalet parkeringsplatser ska minska för att minska byggkostnaderna. Mer likformade normer och krav för kommunerna för att minska möjligheter till påverkan på utförandet. Det blir samma lådor över hela landet utan minsta hänsyn till lokal anpassning, kultur, tradition och historia.
Moderata samlingspartiet vill sänkta skatterna ännu mer för byggandet och boendet, vilket tillfaller byggherrarna och hyresockrarna. Göra det mer lönsamt att bygga och hyra ut med bland annat förlängd presumtionshyra (initial hyra, högre än bruksvärdet) från tio till femton år. Moderata samlingspartiet vill inskränka bostadsrättsföreningarnas möjligheter att förhindra andrahandsuthyrning. 
På grund av ständigt sänkta pensioner, oförändrade barnbidrag och sänkta löner så vill moderata samlingspartiet kompensera detta för dom allra sämst ställda med bidrag. Moderata samlingspartiet driver fler och fler ner i bidragsträsket. I utslagning, fattigdom och svält. Bidragslinjen. 
Kapitalismen ständiga ekonomiska kriser och strukturella problem ställer bara till ännu fler problem, både för kapitalisterna och alla andra. Den enda lösningen är att förändra samhällssystemet från kapitalism till socialism. Detta är inget nytt. 

Inga kommentarer: