fredag 29 mars 2013


Ska det vara mänskovärdet eller marknadsvärdet som råder och styr över välfärden 
Idén med välfärden är - Av var och en efter förmåga till var och en efter behov 
Solidaritet eller kannibalism - humanism eller parasitism
Ska vi se oss som lika värda eller som varandras handelsvaror - kunder på en marknad
Sjukvården som sen 1970 har organiserats i offentlig regi (med 7:-/7:- -reformen) slogs drygt ett decennium senare sönder av liberalerna för egen vinnings skull. Då gick det från allmängiltigt, ordning, reda, efter behov och en markant utveckling av vården till pengar, förtur och privilegier. 
Vården kan inte effektiviseras, patienterna kan inte bli fortare friska än vad dom kan bli. Man kan inte producera vård. 
Man kan bara få valfrihet i det offentliga, inte i det privata där det är pengarna som ställer och styr. Med privatiseringen koncentreras allt till städerna. 
Utbudet får i demokratisk ordning bestämmas efter behov, inte i styrelserummen efter maximal profit. Med privatiseringen av det offentliga försämrades allt.
Det privata privilegiet att driva apotek upphävdes 1970 med bildandet av Apoteket AB. Då blev det ordning och reda och en markant utveckling av apoteksverksamheten. 2009.07.01 avreglerades, bolagiserades och splittrades apoteket i statlig och privat regi. Det blev mycket dyrare och sämre. Kaos och anarki. Det är dags att åter reglera apoteken i offentliga regi och driva verksamheten till självkostnadspris.
Profiten i privat drift av offentlig verksamhet ligger på ~6,5% och det betalas med färre anställda, lägre kvalitet, bristande ansvar, hänsyn och omdöme. Profiten i företag i snitt ligger på ~15%.
Liberalerna drar in pengar från den offentliga vården för att det ska uppstå en marknad för den privata vården. Köerna ska få privata lösningar. Folkhälsan ska upplösas och vården ska prioriteras efter pengarna. Det är inte mänskovärdet utan penningvärdet som ska vårdas väl. Det är ett systemskifte från alla till få, från kollektiv till individualism, från klarhet till dumhet, från humansim till liberalism. Hur kan det bli så? 
Man kan inte göra sin lycka på andras olycka  
Kapitalisterna har med hjälp av rövarpriser (av våra skattepengar), sen 1980-talet, vid offentliga upphandlingar och en massa former av avdrag, bidrag, subventioner, stöd, … samlat på sej en otrolig mängd pengar som dom nu kan använda vid privatiseringen av det offentliga till underpris. Kapitalisterna köper tomter som byggrätter för halva priset, skickar in bluffakturor, köper möblerna och får resten av fastigheten på köpet, … ja, det finns många knep bland liberalerna för att privatisera det offentliga. Plundringen, utsugningen och förskingringen av samhället vet inga gränser. Kapitalismen är inte självbärande, den förutsätter obalans 
Ansökan till EG-projektet 1991.07.01, splittring av vården i statlig, landstings, kommunal och privat regi raserade, ineffektiviserade och avbröt primärvårdsutvecklingen. 
Kapitalisternas behov blev nu lagstadgat på bekostnad av folkets behov
Nu styr liberala euforier när samhället rasar. Offentlig verksamhet ska styras som privat verksamhet (1991) 
(husläkarlagen 1992 med målet av total privatisering av primärvården avskaffades 1994)
Korporatismen blev legio 
Löntagarfonderna som privatiserades och pensionspengar som stjäls används till privatiseringen av vården. En del av lönesumman används mot våra intressen och behov  
Liberalismen kan dra åt helvete! Psykopaternas och sociopaternas parti 
Liberalismen är både en symtom och en sjukdom, ett avvikande beteende från det normala. 
Liberalisterna vill styra våra liv för maximal profit på allt och allas bekostnad. Detta är ju rena vansinnet. 
Töm riksdagen på idioterna! Då blir salen ett eko från det förgångna, som ett varnande exempel för framtiden.
Lösningen för att komma ifrån eländet är att församhälleliga allt, man kan inte kompromissa med jävulen! 
Man kan inte äga jorden. Det första ägaren är en tjuv, den andre en hälare.
Liberalismen är en irrlära

Inga kommentarer: