torsdag 18 april 2013


Ännu en av högerens pågående lögner och propaganda, att vi måste arbeta längre för att samhället ska ha råd med någon pension i framtiden, är falsk. I vanlig ordning när det gäller högerns lögner och propaganda. 
Att pensionsålderen måste följa medellivslängden är trams. Dom utslitna blir inte senare utslitna bara för det, snarare tvärtom då produktiviteten ökar hela tiden. Under dom senaste 25 åren har produktiviteten mer än fördubblats medan antalet pensionärer har ökat med en dryg ⅕. Förr så var pensionssystemet solidarisk då den arbetande delen av befolkningen stod för pensionerna. Även efter avskaffandet av ATP så är större delen solidarisk, dock inte premiepensionen. Men så har det införts en broms som sänker pensionen, vilket har lett till att antalet fattigpensionärer ökar hela tiden. 
Idag står ~tre arbetande för pensionen åt en pensionär. Om 35 år står ~fem arbetande för pensionen åt en pensionär. Allt tack vare produktivitetsutvecklingen, vilken är i accelererande. Så arbetsdagen kan kortas till sex timmars arbetsdag till allas glädje och trevnad med en bibehållen pension. 
Högerens lögner och propaganda är trams, dumheter, fördummande och obegåvat mögsnack. Bakgrunden till lögnen och propagandan är att den som har mycket vill ha mer. Girigbugarna blir aldrig mätta. Liberalismen är en irrlära.

Inga kommentarer: