måndag 15 april 2013


Rövarpris eller Självkostnadspris 
Vem säger att det är så bra med mellanhänder vid bygge och drift av vägar, vatten och avlopp, järnvägar, hus, sjughus, sjughem, vårdhem, skolor, kraftledningar, … ? Varför ska vi ha dubbel byråkrati, en privat och en offentlig? Varför accepteras rövarpriser vid anbud? Varför följs inte anbuden upp? Varför blir kvaliteten alltid så usel? Varför badar mellanhänderna i pengar? I invånarnas skattepengar! Hur utbrett är korruption och inkompetens inom det offentliga, som ”beställare”. 
Ingenting slår självkostnadspris och öppenhet. Rövarpriser och slutenheten är destruktivt för samhället. Det skapar en subkultur. I ett demokratiskt samhälle har den som är berörd av en fråga både rättighet som skyldighet att delta i beslut som verkställande av beslut. I ett privat samhälle vet ingen mer än styrelsen i det privata vad som händer och sker. Då kan plundringen ske obehindrat. Med det privata utesluts det allmänna. Har politiker och byråkrater fått någon fullmakt att rasera samhället? 
Varför kan man inte ordna valmöjligheter i offentlig regi? Som borgarbrackorna påstår. Är det för att borgarbrackorna saboterar möjligheterna? För egen vinnings skull. Är det för att borgarbrackorna när devisen att det man inte har i skallen får man ha i börsen. Att pengarna alltid ska gå före. Att våld och brutalitet, översitteri och fjäsk, falskhet och dumhet, stöld och plundring, privilegier och lojalitet, karriär och belöning alltid ska gå före. Hur ska särintressen kunna utveckla ett samhälle? 
Privata intressen är inte intresserade av det offentliga för att utveckla det utan för möjligheterna till profit. Lite lägre men en mycket säker profit. 
Varför kan inte folket komma med bra innovationer? Vilket avarterna och andra idioter påstår. 
Det bäst utvecklade samhället är det demokratiska där allas synpunkter, erfarenheter, kunskap och medvetande tas med. Samhället har alltid gjort språngartade framsteg vid samhällelig organisation och finansiering. Så vad snackar borgarbrackorna för mög? Som mindre vetande idioter. Liberalismen är en irrlära. 
Det får bli ett slut på förskingringen och plundringen av det allmänna, offentliga och gemensamma. Klasskamp!
Man kan inte ha några ”välfärdsföretag” men väl en allmän solidarisk välfärd. Och det behövs inte några giriga och gnidna mellanhänder i välfärdssystemet. Dom bara förstör. 
Vi kan inte se varandra som en handelsvara, där den mest profitabla går före. Det behövs inga politiker, byråkrater eller mellanhänder i ett fungerande välfärdssystem. Dom bara förstör. 

Inga kommentarer: